info

begeleiding bij transformatie processen

Transformatie coaching

Er zijn legio problemen op te noemen waar mensen mee worstelen in hun leven. Er zijn patronen die men ziet en herkent en waar men van af wil. Men ervaart onvrijheid, het gevoel geleefd te worden door de maatschappij of door wat er in het verleden is gebeurd. Men ervaart een gebrek aan zingeving, waar doe ik het allemaal nog voor. Men heeft vage klachten als hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn en vermoeidheid. Men komt in een burn-out terecht of heeft plotseling geen baan meer. Of er is een ziekte gediagnostiseerd of men heeft een ongeval gehad of de relatie is vastgelopen. Men heeft het gevoel dat dit het niet is of dat er meer moet zijn, een beter ik, een beter leven. Men zit vast aan een verslaving waar men vanaf wil.

Soms word je door het leven wakker geschud en is het tijd voor een evaluatie, een herwaardering, een terugblik, een re-shuffeling van de kaarten. Tijd om te reflecteren, te bespiegelen, te bezinnen. Soms ben je aanbeland op de bodem van de put, je hebt alles al geprobeerd en kan alleen nog maar omhoogkijken. Soms voel je je gevangen terwijl je weet dat je zelf de gevangenisbewaarder met de sleutel bent.

Alles heeft een reden en een oorzaak. Door daar zicht op te krijgen, inzicht in te krijgen, bewust van te worden, ontstaat er ruimte om een andere keuze te maken.

Het bewustwordingsproces gaat met kleine stapjes. Eerst wordt men zich bewust van waar men tegen aan loopt, of waar het lichaam tegenaan loopt of laat zien. Reactiepatronen vallen op. Obstakels en belemmeringen vallen op, weerstanden vallen op. Gedrag (waarom doe ik altijd zo of reageer ik altijd zo) en emoties (waar komt dat nou weer vandaan) vallen op.

Het transformatieproces brengt ook een toenemende mate van zingeving met zich mee. Je ontdekt wie je bent, waar je vandaan komt en waar je naar toe gaat. Je leert je plekje kennen in het grote geheel. Het biedt je andere perspectieven, andere invalshoeken, en, omdat je getransformeerd bent vanbinnen, een andere manier van kijken naar de buitenwereld.

Tijdens het transformatieproces, leer je ook dat je niet alleen bent. Dat je het niet alleen hoeft te doen. Je wordt begeleid. Je krijgt hulp als je daarom vraagt.

Het transformatieproces is een reis naar authentiek zijn, je beste leven leiden, in flow zijn, naar in verbinding zijn, naar heel wording, naar een leven leiden waartoe je bestemd was, met een doel en een missie.

Het lijkt misschien ego├»stisch, maar door aan jezelf te werken, en hier bedoel ik niet mee: dingen toevoegen, vervangen door betere dingen of dingen perfectioneren, maar alles weghalen en afbreken wat tussen jou en je essenti├źle zelf (de kern die je werkelijk bent) in zit, word je een liefdevol en stralend mens dat zijn of haar licht verspreid naar zijn of haar omgeving. Je draagt bij aan een andere samenleving, eentje die we zo hard nodig hebben.